Dygtige sexologer i Danmark

Jeg anbefaler: 10 dygtige sexologer fra hele DK

Dygtige sexologer i Danmark

Er alle sexologer lige dygtige?

Og hvem skal man egentligt vælge?

Alle sexologer er bestemt ikke lige dygtige, og det kan være svært at vide, hvem du skal vælge.

Jeg er selv uddannet sexolog, parterapeut og vaginalterapeut fra Sexologiskolen af, og har i den grad lagt meget energi i mine uddannelser, så jeg fik mest muligt ud af dem, og kom ud med den størst mulige faglighed.

Desværre, kan man, hvis man vil, også komme igennem sådan en uddannelse, uden at have lagt den hele store indsats, derfor kan det være rigtig svært at vide, om den sexolog du vælger, har sin faglighed  i orden.

Derfor har jeg skrevet det her indlæg, så du kan få min personlige anbefaling af 10 sexologer som jeg synes er super dygtige, og som jeg 100% kan stå inde for. Jeg kender hver og én personligt, og ved hvad de står for.

Hvis det er en sexolog du har lyst til at gå hos, er det aldrig en skidt ide, hvis de også har noget andet terapeutisk uddannelse med sig – for eksempel parterapeut eller psykoterapeut.
En sexologuddannelse kan sjældent stå alene, da den meget firkantet sagt, er en rådgivende uddannelse, hvor i mod, hvis man også har en uddannelse som parterapeut, kan personen også arbejde terapeutisk. Og så har man lige pludselig hele pakken 🙂

Hvordan bliver man en dygtig sexolog?

Noget af det, som gør en sexolog (parterapeut, psykolog, psykoterapeut whatever) dygtig, er blandt andet disse ting:

 • Er de mødt op til undervisningen på deres studie?
 • Læste de deres bøger på uddannelsen, og deltog de aktivt i timerne?
 • Har de fået øvet i deres studiegrupper og fået supervision og feedback under uddannelsen?
 • Startede de tidligt med prøveklienter og er fortsat med at have klienter efter at de tog deres eksamen?

De her ting er faktisk ret afgørende for, om man bliver en dygtig sexolog og rådgiver. Man kan sagtens være født med empati, og have et naturligt talent for at være god til at tale med mennesker, men der skal selvfølgelig også noget faglighed på banen.

Og nej, du har jo som klient ikke en jordisk chance for at vide, om den sexolog du vælger, har passet sin undervisning, øvet sig, og fået masser af feedback fra sin underviser.

Derfor vil jeg gerne hjælpe dig på vej, og give dig denne her personlige anbefaling

Der er desværre nogle brodne kar i branchen, og det kan være ulempen ved at sexologtitlen ikke er beskyttet. Alle og enhver kan i princippet kalde sig sexolog. Selvom de ikke er uddannet, selvom de kun har taget tre moduler og droppet ud (oh yes, vi har en forholdsvis kendt ‘sexolog’ her i Danmark, som uden skrubler kalder sig selv det) og selvom de ikke bestod deres eksamen.

Det er ikke så godt, og kan skade rygtet for de af os,  som  har vores faglighed og integritet i orden.

Jeg kender efterhånden rigtig mange sexologer. Både dem jeg selv har læst med, dem som jeg har undervist, dem som jeg selv er blevet undervist af, og dem som jeg kender gennem andre netværk, for eksempel fra Joan Ørtings uddannelse.

Og det er bestemt ikke alle jeg anbefaler, bare fordi jeg kender dem, eller fordi jeg synes, de er super søde at drikke kaffe med. Nogle har ikke passet sin uddannelse godt nok, nogle har ikke fået øvet sig nok og andre er måske så langt holdningsmæssigt og værdimæssigt væk fra mig, at jeg ikke kan stå inde for dem.

Værsgo. Min personlige anbefaling af 10 sexologer

Sjælland:

Helene Kræmmer

Sexolog, parterapeut og psykoterapeut

Holder til i Roskilde og arbejder især med selværdsproblematikker og er dygtig til at hjælpe folk med at se deres egne mønstre og hvordan de kan ændre på dem.

Helene er som person rolig, ærlig, humoristisk, lige til og ukompliceret

www.helenekræmmer.dk

Hun arbejder derudover også med mænd og potensproblemer og har oprettet siden www.pikfixeren.dk til det formål

♦♦♦

Yazmin Fox

Indehaver af Sexologiskolen + 20 års erfaring indenfor branchen

Yazmin har en årelang erfaring bag sig, og er derfor selvsagt dygtig på rigtig mange områder.

Hun er indehaver af Sexologiskolen som uddanner sexologer, parterapeuter, vaginalterapeuter og tantrayoga-lærere.

Yazmin arbejder både med vestlig evidensbaseret viden, men arbejder også alternativt, og trækker på referencer fra auryveda og det tantriske univers.

Uanset om du har kommunikationsproblemer i parforholdet, ikke kan mærke din lyst, fertilitetsproblemer eller gerne vil dykke ned i det tantriske univers, så er du i trygge hænder hos Yazmin.

Yazmin er som person utrolig rolig og empatisk, hun smitter med sin dybe ro og har en kærlig humor

www.sexologiskolen.dk

♦♦♦

Nadja Kuszon

Sexolog, parterapeut og vaginalterapeut

Holder til i Hillerød og på Islands Brygge

Nadja er især dygtig til, og brænder for, at arbejde med kvinder. Hun arbejder godt med kvinder der vil lære at hvile mere i deres kvindelighed og komme i balance med deres femininitet, kvinder som har lystproblemer, og kvinder som lever i et forhold hvor kommunikationen er rigtig skidt, og derfor mister lysten til sin mand og mister sig selv.

Nadja arbejder desuden som vaginalterapeut, ligesom mig selv, og hjælper kvinder med smerter i underlivet.

Nadja er som person sprudlende, energisk, opmuntrende, hviler i sin kvindelighed og meget empatisk.

www.nadjakuszon.dk

♦♦♦

Kimi Sand

Fysioterapeut, sexolog og senest uddannet vaginalterapeut

Kimi har mange års erfaring som fysioterapeut og er specialuddannet inden for bækkenbunden, og har arbejdet rigtig meget med kvinder, bland andet med inkontinens efter fødsel og smerter i underlivet.

Jeg læste til sexolog og vaginalterapeut på de samme hold som Kimi, så jeg kender derfor hendes person og faglighed meget tæt på, og hun er en af dem som jeg anbefaler allermest.

Kimi er som person utrolig empatisk, smilende, har en god autoritet, en dejlig rolig stemme og er sindssygt dygtigt fagligt

www.kimisand.dk

♦♦♦

Anette Molbech

Sexolog og parterapeut

Anette har været min terapeut, både individuelt og i parterapi, så jeg kender derfor hendes måde at arbejde på, helt indefra.

Hun siger tingene som de er, er god til at give en et skub bagi, men er også utrolig kærlig og empatisk. Man er ikke i tvivl om, at hun vil én det bedste.

Hun er knalddygtig til at arbejde med selvværd, barndomsproblematikker, men også med par hvor kommunikationen går skævt.

Hun er fagligt skide dygtig, og er en af de undervisere der er tilknyttet Sexologiskolen, som får allerflest studerende i terapi til egenterapi.

Anette er som person no-bullshit typen, har en god autoritet, rummelig og har en stor kærlighed til sine klienter.

Anette har hverken hjemmeside eller facebookside, så du kan fange hende på: 21 62 97 12

Holder til i indre København

Fyn:

Susan Thomsen

Sexolog, parterapeut og vaginalterapeut

Susan er især dygtig til at arbejde med sårbare problematikker. Hun arbejder med kvinder der lider af smerter i underlivet, og hjælper dem med behandling og samtaleterapi (vaginalterapi)

Hun arbejder også med kvinder som er, eller har været, i psykisk og fysisk voldelige parforhold.

Susan er som person virkelig empatisk og sød, meget dygtig fagligt, nænsom, og typen som man kan åbne for med det samme.

www.godseksualitet.dk

♦♦♦

Maj Wismann

Sexolog, parterapeut og senest uddannet som klinisk sexolog 

Maj Wismann holder egentligt til på Fyn, men arbejder kun online hvor hun blandt andet har sit populære online kursus ‘Få sexlysten tilbage og behold den for livet’.

Det henvender sig især til par som har mistet intimiteten, som ikke har haft sex i evigheder og ikke kan komme tilbage på sporet igen. Det henvender sig også til kvinder, som har mistet sig selv, er for stressede og overloadede og derfor mister lysten fuldstændig, eller til deres mand.

Maj Wismann har sin faglighed i orden som sexolog, og har brugt tid og ressourcer på at videreuddanne sig efter sin uddannelse.

Hun var på et af de første uddannelseshold som sexolog, og var ligesom mange andre, slet ikke tilfreds med den viden hun stod tilbage med. Det er blot for at sige, at det er det derfor, det er så vigtigt, at du er kritisk i forhold til hvilken sexolog du vælger.

For der er selvfølgelig forskel på om personen har en 3 måneders sexologuddannelse bag sig, eller en på 1 ½ år.

Maj Wismann er som person energisk, no-bullshit typen, humoristisk, og skide træt af terapeuter som ikke gør sig umage

www.websexolog.dk

♦♦♦

Jylland

Johanne Haugaard

Sexolog og vaginalterapeut

Johanne er et alvidende orakel inden for seksualitet. Hun er tidligere underviser på sexologiskolen, har haft sin egen erotiske legetøjsbutik i Århus og har undervist i sundhedssektoreren omkring handicappede og ældres seksualitet.

Hun har i 2016 oprettet sin egen uddannelse ‘Haugaard Institut’.

Johanne er specialist i sex og sygdom, handicap og demens, kvindens nydelse (hun holder blandt andet foredrag der hedder ‘de 7 orgasmer’) og erotiske hjælpemidler.

www.haugaardinsitut.dk

♦♦♦

Helle Fjord

Sexolog og parterapeut

Opdateret 6/7-18: Helle er flyttet til USA, og har af gode grunde ikke længere firma i Danmark. Jeg ønsker hende alt det bedste, og håber på at se hende etablere sit firma der i stedet 🙂

Helles mærkesager er par med lystproblematikker, manglende eller dårlig samtale, mistet kontakt og manglende forståelse for hinanden.Hun er rigtig dygtig til, at hjælpe par i længerevarende parforhold med at “vende bøtten”, genfinde begæret til hinanden og reaktivere det som kan være gået i dvale, og det som man savner fra de tidlige år af ens parforhold. I det hele taget at hjælpe par med at skabe nyt sammen, når de er kørt fast i den gamle trædemølle og tror de skal gøre det de altid har gjort, resten af livet – eller at blive skilt.

Helle er især dygtig med modne/ældre par, som har været sammen i flere årtier.

Helle er som person opmuntrerende, fordomsfri, moden og har en god autoritet også qua hendes egen livserfaring

www.sexraadgivning.dk

♦♦♦

Lea Sorgenfrei

Vaginalterapeut,  sexolog og parterapeut

Lea er en rising star inden for feltet. Hun henvender sig særligt til de unger par i 20’erne, og har en god nede-på-k-jorden tilgang.

Jeg har læst vaginalterapeut sammen med Lea og selv undervist hende på parterapeutuddannelsen.

Hun brænder særligt for at arbejde med kvinder der har smerter i underlivet, og for at bryde de tabuer der kan være omkring det.

Lea er som person rolig, eftertænksom, en man kan åbne sig for, empatisk og har sin integritet i orden.

www.sorgenfreiterapi.dk

♦♦♦

—————————————————-

Det var mine anbefalinger ♥

Jeg håber, det er noget du kan bruge til noget. Selvom jeg anbefaler en lille håndfuld her, er det naturligvis ikke ensbetydende med, at der ikke er andre dygtige sexologer ude i landet.

Der er rigtig mange dygtige sexologer derude, som jeg også kunne nævne her, men som jeg måske ikke kender personligt, og blandt andet derfor ikke vil nævne i det her indlæg.

Det vigtigste er blot at huske, at du gerne må stille spørgsmål til din sexolog.

Hvor lang var personens uddannelse?Gør personen noget for at videreuddanne sig?Hvor er personen uddannet?Og så videre…. 🙂

——————————————-

Har du selv været hos en sexolog, som bare var super dygtigt? Eller har du tværtimod har den omvendte oplevelse, og fik at vide at du bare skulle gå hjem og dyrke noget mere sex, selvom din sexlyst var helt væk? Jeg vil meget gerne høre om din oplevelse, og det kan også hjælpe andre til at gøre sig nogle overvejelser, inden de booket tid hos en sexolog. Du kan være helt anonym i kommentarsporet, det er kun mig som kan se din mail. Smid en kommentar nedenfor!

———————————————

Bedste hilsner Cathrine

Sexolog og parterapeut

4 replies
  • Cathrine Katzmann
   Cathrine Katzmann says:

   Det er der helt sikkert – men jeg kan ikke henvise til noget specifikke på stående fod. Jeg ville først om frem søge læge for at undersøge en eventuel henvisning. Din læge har garanteret mange patienter som har været udsat for overgreb, og er vandt til at henvise videre. Hvis din læge ikke kan henvise til nogen specifikt, så vil jeg anbefale at få en henvisning til Sexologisk Klinik som er tilknyttet diverse hospitaler i Danmark – hjælpen her er gratis, men der kan være ventetid.

   Derudover kan jeg anbefale at kigge på CSM-danmark.dk (center for seksuelt misbrugte), de holder til i Jylland og tilbyder gratis hjælp.

   Voldtaegt.dk tilbyder ligeledes og gratis hjælp og holder også til i Århus. Hvis du vil finde en privatpraktiserende, enten psykolog, psykoterapeut, sexolog eller lignende, så er det vigtigt at de har erfaring inden for området eller har en grundig viden om emnet 🙂

   Svar
  • Cathrine Katzmann
   Cathrine Katzmann says:

   Hej Bøv,

   Beklager det meget sene svar. Jeg er stadig på barsel, så der er ikke tid til så meget firmarelateret. Men jeg kender desværre ikke nogen mandlige sexologer i den område. Faktisk kender jeg virkelig få mandlige sexologer, som jeg kan stå inde for. Altså hvor jeg kender deres faglighed, og trygt ville kunne sende videre. Jeg lavede også en hurtigt google søgning, og fandt desværre heller ikke noget.

   Generelt må man sige, at der er en overvægt af kvinder i faget. På mit sexologstudie startede vi omkring 10-15 stykker, hvor af de to var mænd. Den ene droppede ud, og den anden praktiserer ikke efter at han tog sin eksamen. På parterapeustudiet, var der ingen mænd overhovedet.

   Den eneste mand ind for feltet som jeg ville kunne anbefale er Thomas Friis der er mandeterapeut. Men hand holder desværre til i Hillerød på sjælland.

   Du må kigge videre på google, eller tage kontakt til en af de mange kvindelige i stedet 🙂

   BH Cathrine

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.