Ja, du må godt gå under et skænderi, men husk det her

 I stedet for bare at gå fra et skænderi, så gør det her i stedet:

 

 

Nogle gange kan det være bedre at gå fra et skænderi, end at  blive i det, og komme til at sige noget grimt.

 

Men når du går, så må du aldrig bare gå og smække med døren i vrede. For så ved din partner ikke, hvornår du kommer tilbage, og OM du kommer tilbage.

 

Det du i stedet kan gøre, er at tage en timeout.

 

En timeout er en måde at tage ansvar på, som er anderledes end bare at gå fra det hele, fordi du bliver frustreret, vred og dit temperament stiger dig til hovedet.

 

Når du melder ud til din partner, at du har brug for en timeout, skal du nemlig også sige, hvornår du kommer tilbage og hvornår i skal tage snakken op igen.

 

På den måde, står din partner ikke tilbage med ondt i maven  (på samme måde i hvert fald), og skal ikke være i tvivl om, om du overhovedet kommer tilbage. For det har du jo sagt, at du gør.

 

For når du smækker med døren, kører en tur i bilen eller tager en smøg i haven i ulmende vrede, så står din partner tilbage med en følelse af ‘om det mon var det? Var det, det skænderi, som fik bægeret til at flyde over for dig?’

 

Din partner aner det ikke. Og det er ikke en fair situation at stille din partner i.

 

Derfor: tag ansvar. Sig at du har brug for en pause, og hvornår den pause er slut. Det er ikke let, når man er oppe i det røde felt, vred eller såret. Men det er 1000 gange bedre, og meget mere ansvarsfuldt end blot at gå sin vej.

 

En måde at sige det på, kunne være:

 

“Vi kommer ikke videre lige nu. Vi går i ring og ring, og jeg kan mærke at jeg er ved at blive rigtig vred. Jeg har brug for en timeout. Jeg kører en tur, og er tilbage om en time, så kan vi snakke videre der, og jeg har lige fået lidt luft”

 

Bh Cathrine,

Parterapeut og sexolog

 

Få adgang til
2o minutters video:

"Dårlig samvittighed over din manglende lyst? Her er forklaringen (og den reelle skurk)"