Jeg er ansvarlig for alt, og det slukker min lyst!

Jeg er ansvarlig for alt, og det slukker min lyst!

 

 

Den byrde som mange kvinder oplever at stå med i hjemmet, når de er hjemmets projektleder, påvirker hendes sexlyst meget mere, end vi egentligt taler om.

Ja, faktisk vil jeg mene, at det er en fuldstændig overset problematik, som vi bør kigge meget mere på.

Når mængden af ting der skal huskes, er en evig strøm af uafsluttede opgaver, som hun måske oven i købet står meget alene med, så bliver ‘harddisken’ fyldt op med alt muligt andet, end overskud til intimitet, romantik og lyst. Det er på en måde meget simple matematik.

Der hvor udfordringen opstår i mange parforhold, er, at manden forståeligt ikke kan forstå, hvor hun altid er så træt, eller ikke orker, for mange af de opgaver hun udfører, er usynlige. Det giver ret god mening. Og når han så spørger, hvorfor hun altid er så træt, om det er fordi hun ikke orker ham eller sex, så kan hun føle det som en kritik af, at hun ikke gør det nok, alt i mens, at hun kropsligt kan mærke, at hun gør alt for meget.

Men hun kan ikke sætte ord på det.

Så kommer kritikken måske spydigt tilbage, måske trækker hun sig og lukker sig om sig selv – eller også kan pligtsex blive en vej ud af den utilstrækkelige følelse.

 

Det bliver en ond spiral.

Læs også: Har du også et ekstrajob som hjemmets projektleder?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erfaringerne taler sit ret tydelige sprog i min praksis:

 

👩‍🦰Hun:

“Jeg har slet ikke energi til intimitet eller sex. Jeg er træt, og har også opgaver i morgen jeg skal tage mig af.”

Eller

“Min mand er altid sød til at tage initiativet til sex, og samtidig forstår han aldrig, hvorfor jeg altid er så træt – og jeg ved ikke hvordan jeg skal forklare ham det, andet end at jeg føler mig enormt overbebyrdet.”

🧔‍♂️Ham:

“Uanset hvornår jeg ligger op, passer det aldrig rigtig ind. Det er som om, at hun på en måde hader mig lidt, og jeg forstår ikke hvorfor. Det er hårdt at blive afvist gang på gang.”

Eller 

“Jeg prøver at hjælpe til, eller gøre det hun beder mig om, men det er aldrig rigtig godt nok. Det går helt klart ud over vores sexliv, at hun altid er sådan lidt sur på mig.”

 

 

Mærker du også som kvinde, at The Mental Load påvirker din lyst? Dit overskud til din partner? At det føles som om, at lysten aldrig kan se dagens lys, fordi den er begravet under bunke på bunke med opgaver og huskelister? En evig strøm af opgaver…

Og føler du oven i hatten et stort forventningspres om at få mere lyst, og at ansvaret også her, ligger på dig?

 

Så har jeg lavet to onlinekurser der muligvis er lige noget for dig:

 

The Mental Load – slip fri af projektlederrollen og bliv et team i stedet:

Det ene kurset er et ‘light’ kursus med et enkelt foredrag, eller webinar om man vil, med en introduction til emnet The Mental Load, hvorfor det opstår, hvad vi hver især i parforholdet skal være opmærksomme på, og hvor vi kan se ind ad, og ikke mindst hvordan i taler om og ændrer på skævvridningen hjemme hos jer. I får også helt konkrete redskaber i form af tjeklister som kan vise jer visuelt hvordan fordelingen ser ud hjemme hos jer. Det kan godt gøre en anelse ‘ondt’, især hvis man er den, som laver ‘mindst’. Men min erfaring er, at det er godt at få taget de snakke, for hvad er konsekvensen af, at den ene af jer brænder ud i huslige opgaver og projektlederopgaver? Jeg tror du kender svaret selv <3

Onlinekursus om The Mental Load

 

Kan du mærke, at det mere er det omkring sexlyst som virkelig vækker genklang hos dig, og er du og I parate til at arbejde i dybden med det, så kig på mit store onlinekursus:

Fra dårlig samvittighed til glæden ved berøring og sex:

Der er ikke noget ‘light’ over det her kursus, og det skal ses som et alternativ til et forløb hos en dygtig terapeut.

I modul 4, taler jeg om The Mental Load, og hvorfor det påvirker sexlysten, og i lærer, hvordan i bedre kan få en såkaldt ‘sexpositiv’ hverdag, som tager hensyn og nærer lysten på en anden måde 🙌

Onlinekursus om at slippe den dårlige samvittighed og få glæden ved berøring tilbage.

 

Begge kurser er helt og aldeles anonyme ❤️

 

Få adgang til
2o minutters video:

"Dårlig samvittighed over din manglende lyst? Her er forklaringen (og den reelle skurk)"