OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL OM VAGINALTERAPI – FÅ SVAR HER

FAQ vaginalterapi

Vaginalterapi er udelukkende for kvinder. Bare lige for at slå dét fast 🙂 Det er for kvinder med smerter i underlivet, typisk vulvodyni som er svien og brænden ved skedeindgangen eller vaginisme som er skedekramper. Ofte har man en kombi af de to ting. Det kan også være, at du har et følelsesløst eller overspændt underliv. Eller måske har du været ude for overgreb eller oplevet noget seksuelt grænseoverskridende, og ved, at det er dér det startede. Uanset hvad, går vi ind og arbejder med smerterne, afspænder, har samtale og får kontakten til underlivet tilbage.
Vaginalterapi består af samtale og vaginale tryk. De første sessioner vil ofte kun bestå af samtale, da jeg skal have afdækket en masse ting, inden vi går videre. Efter samtalen laver jeg den fysiske behandling på dig - de vaginale tryk - hvor du ligger på en massagebriks. Du har tøj på overkroppen, og det er kun bukser og trusser du skal have af. Først laver jeg en blid massage på yder- og inderlår og baller. Det er for at mærke efter spændinger, og for at din krop falder til ro, og slapper bedre af, inden jeg laver trykkene i skeden. Jeg har handsker på, både under massagen og ved trykkene. Ikke alle vaginalterapeuter indleder med en massage, men det gør jeg. Efter massagen laver jeg trykkene i skeden, hvis det er muligt, og du ikke har alt for ondt. Efter du har været på briksen, snakker vi kort om, hvordan det var og hvordan du har det i din krop efter. I løbet af forløbet, vil jeg skippe massagen, og nøjes med kun at lave fast tryk på dine ben (inden jeg laver de vaginale tryk), så hjernen og nervesystemet vænner sig til hurtige og hurtige, at der nu er noget der skal 'ind'. For at få en mere uddybende ide om hvad vaginalterapi er, vil jeg anbefale dig at læse hele FAQ'en.
Jeg anbefaler at du kommer en til to gange om ugen, og hvis kalenderen er presset, så hver 14. dag. Når du kommer en gang om ugen, har vi mulighed for at lave en intensivt forløb, så vi også rykker på tingene. Min erfaring siger mig, at det kan være svært at fastholde hjemmeopgaverne og blive i processen, hvis forløbet strækker sig over for lang tid, og man kun kommer her 3. uge. Derudover er der chance for at den afspænding vi prøver at opnå i dit underliv og bækkenbund, går i sig selv, hvis der går for lang tid i mellem. Jeg har i perioder mange klienter, og kan derfor ikke garantere, at du altid kan komme til på samme ugedag på samme tidspunkt. Derfor er det super godt, hvis du er fleksibel omkring, hvornår du kan på dagen 🙂
Ja, det må du gerne. Jeg har handsker på, under den fysiske behandling, og du ligger desuden på et håndklæde og får en klud bagefter, som du kan tørre dig med. Jeg synes ikke, at det er ulækkert hvis du har menstruation - hvilket også sagtens kunne være et tema i vaginalterapien. Altså at arbejde med de normer som vores kultur fortæller os om kvindens underliv; 'udflåd er ulækkert' eller 'kvinders underliv lugter af fisk' eksempelvis.
Nej, behandlingen foregår på en helt almindelig massagebriks. Du kommer både til at ligge på maven og på ryggen. Du skal altså ikke ligge med benene oppe i vejret. Du ligger på et håndklæde, og får et tæppe over dig, som dækker dig og holder dig varm. Når jeg skal lave massagen og trykkene i skeden, løfter jeg tæppet op på din mave. Jeg gør meget ud af, at du ikke skal føle dig blottet, og forsøger at dække dig med tæppet, hver gang det er muligt. Hvis du har lyst, får du også en pude til hovedet.
Det kommer an på hvilken slags det er, og om du lider af vulvodyni eller vaginisme. Som udgangspunkt er p-piller, psykofarmika og lignende et no-go, da går ind og laver rod i den balance som vi netop prøver at genoprette via vaginalterapien. Derudover gør p-piller slimhinden tyndere, så derfor vil min anbefaling altid være, at du går af p-pillerne. Især hvis du har Vulvodyni. Hvis du udelukkende har vaginisme, altså ufrivillige skedesammentrækninger, så er det ikke et problem. Høfebermedicin og andre mere 'milde' ting er ikke et problem.
Det er ikke noget jeg anbefaler, da det kræver lidt at gå ind i et vaginalterapiforløb. Det kræver en mental proces, og du får hjemmeopgaver som du også skal koncentrere dig om. Så hvis du overhovedet kan, så vil jeg anbefale dig at gå ind i terapiforløb, når der er forholdsvis ro på i dit liv
Det kan du sagtens - med et lille 'men'. Det er intet problem hvis du for eksempel går til en fysioterapeut eller akunpunktør samtidig. Jeg er stor fortaler for begge, ofte mangler de bare den terapeutiske del som vaginalterapien tilbyder. Du kan også godt gå hos en psykolog eller lignende, hvis det handler om noget andet i dit liv, end dine smerter. Det er op til dig, om du kan rumme flere terapeuter og skille tingene ad, eller om du synes det er nemmere blot at gå hos én. I vaginalterapien taler vi ikke kun om smerterne, men også om parforhold, grænser, selvværd, seksualitet og mange andre ting. Jeg har blandt andet talt med klienter om dårlig samvittighed, overgreb, dominerende forældre m.m. Vi kommer altså bredt rundt, da tilgangen er helhedsorienteret.
Jeg vil aldrig give dig de vaginale tryk, hvis du har rigtig ondt. I vaginalterapien har jeg rigtig meget fokus på, ikke at overskride kroppens grænser. Hvis du har så ondt, at trykkene er umulige, gør jeg ofte det, at jeg blot ligger min hånd på dit underliv, så din krop, som sessionerne går, vender sig til mig. Ofte er det muligt at give trykkene efter et antal sessioner, da vi også arbejder terapeutisk og du laver din hjemmeopgaver derhjemme. Blandt andet afspænding af dit underliv.
Forestil dig en urskive hvor jeg trykker kl. 17, kl. 15 og kl. 13. Og så igen ved kl. 19, kl. 21 og kl. 23. Altså skråt ned højre, helt til højre og lidt til højere oppe mod livmoderhalsen i højre side. Og så modsat i venstre side. Ofte vil jeg i starten af forløbet kun kunne trykke meget blidt, og efterhånden lidt hårdere. Jeg trykker aldrig op mod maven, da g-området sidder der, og vaginalterapi ikke skal forveksles med noget form for seksuel behandling
Nej. Under forløbet anbefaler jeg, at i ikke har nogen form for sex. Hverken samleje, oralsex eller 'håndjobs'. Det er både for at give dig ro til din proces, hvor vi blandt andet arbejder med dårlig samvittighed og dét at være kvinde, selvom du ikke kan have et normalt sexliv. Du skal ikke forholde dig til en afvisning. Sex er også no-go for at give din krop ro, og lære den langsomt, at sex ikke skal gøre ondt. Hvis du har sex og det gør ondt, vil din krop forbinde sex med smerter, og derfor skal du under forløbet holde en pausen fra sex'en
Jeg tilbyder kun forløb på 10 sessioner, da det er der jeg oplever, den største fremgang. Enkelte klienter har behov for flere sessioner, og her tilbyder jeg, at man kan købe sessioner enkeltvis efterfølgende. Ofte bruger vi de første 1-3 sessioner udelukkende på samtaleterapien, og derefter kobler vi den fysiske behandling på - blandt andet derfor, strækker et forløb sig over 10 gange.

I tvivl?

Har du andre spørgsmål, eller er du stadig i tvivl om vaginalterapi er noget for dig?

Så skriv til mig via kontaktformularen. Din besked lander i min indbakke, og kommer ikke til at fremgå på hjemmesiden.

Du kan også ringe til mig.
Jeg tilbyder altid 15 minutters gratis telefonsamtale inden du booker en tid. Hvis du har spørgsmål, så skal du endelig bare ringe.

Ring på: 31 69 20 78