At huske en opgave og udføre den, er to forskellige opgaver

At huske en opgave og at udføre en opgave, er to forskellige opgaver. Hvis du er kvinde, udfører du nok oftest den første.

At huske en opgave og at udføre en opgave, er to forskellige opgaver. Hvis du er kvinde, udfører du nok oftest den første.

Som for eksempel at HUSKE at svare tilbage på en invitation og rent faktisk SVARE på invitationen. Det er to opgaver. Har du nogensinde tænkt over det?

At huske opgaven er en såkalt usynlig opgave og det har et navn: The mental load.

Altså alle de usynlige to-do lister oppe i hovedet; ringe tilbage til håndværker, huske rent skiftetøj til barnets børnehavetaske, at bruge hakkekødet i stedet for kyllingefileterne, fordi det kan holde sig kortest, huske at skrive shampoo på indkøbslisten, huske at aflevere hækkesaksen til naboen, spørge Viggos mor om legeaftale og så er der jo AULA. ‘Min mand ved slet ikke hvordan man logger ind på AULA’ er en sætning jeg har hørt flere gange, end jeg synes er rimeligt.

Listen af huske-opgaver enorm.

Kvinden er (som regel) projektlederen i familien

The mental load, er en byrde som kvinderne i høj grad stadig har. Man kan også kalde det, at kvinden er projektlederen i hjemmet. Det er en belastende rolle at bestride, og kan, af gode grunde, gå ud over sexlysten, og stemningen generelt i parforholdet. Populært siger man, at forholdet bliver et “mor-søn” forhold. Kvinden uddelegerer og udliciterer, og manden spørger hvor alt skal stå, og hvad barnet skal have på at tøj. To roller, som  i begge er havnet i ufrivilligt.

Læs også: kan mænd også have The Mental Load?

Er det så alle parforhold, som ender sådan? Nej, selvfølgelig ikke. Og findes der parforhold, hvor der faktisk er en relativt lige fordeling af de mentale opgaver og en høj grad af ligestilling generelt i parforholdet, uden at ohhhhhh ve, det går ud over ‘polariteten’ (sagt med store ærefrygt og rumklang)? Ja, det findes der selvfølgelig.

Jeg VED godt, at emnet kan provokere, og jeg VED godt, hvad modsvarene typisk er. Men ikke desto mindre, bliver vi nødt til at tale om, at i vores selviscenesatte ligestillede land, der hænger kvinderne stadig på langt størstedelen af de huslige opgaver. Både dem der skal huskes, og dem der skal udføres. Kvinder leverer en absurd mængde ulønnet arbejdet til hjemmet.

 

Læs også: hvorfor mænd spørger deres koner om alt

 

At huske en opgave og udføre den, er to forskellige opgaver

Vi har forskellige forventinger til mødre og fædre – og det bliver vi nødt til at tale om

Vi bliver nødt til at tale om, at vi alle har ubevidste forventninger (unconcious bias, its’s a thing) til hvad mænd og kvinder, og fædre og mødre, skal leve op til i vores samfund. Det er noget, vi alle sammen bør interessere os for at ændre, da konsekvensen – udover de helt store perspektiver som langsigtede økonomiske konsekvenser for kvinder, og uligestilling – er mistrivsel i parforholdet, udbrændthed, distance, foragt og en trækken sig fra sex. Og for nogles vedkommende skilsmisse. ‘Det er nemmere at være alene og gøre tingene selv, end at blive skuffet gang på gang, over det jeg troede, skulle være en ligeværdig forældre sammen med mig’ siger kvinderne (#notallkvinder).

Hvis du kan genkende jeres parforhold i det her mønster, og kan se, at i kunne få meget ud af, at få taget jeres ubevidste foretninger til hinanden op til revision, så har jeg lavet et onlinekursus om The Mental load.

Vil du lære at opdage de mange usynlige opgaver, du rent faktisk går og husker på hele tiden, og samtidig også lære at kigge indad? Og vil du lære din mand/partner hvordan der ser ud inde i din hjerne, og lære hvordan i undgår mor-søn forholdet, så er kurset for jer. Det koster cirka det samme som en kurv med impulskøb fra Netto ❤️ 

Få adgang til
2o minutters video:

"Dårlig samvittighed over din manglende lyst? Her er forklaringen (og den reelle skurk)"